top of page

Op verkenning in Normandië; loopgraven, bunkers, schieters, krijtrotsen en boeren.

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022

De kinderen 4 dagen geen school? Wat een kans ... Woensdag 12u, school is gedaan de camper is ingeladen.. weg zijn wij.

Deze keer zijn we richting Normandië getrokken. We besloten te starten met de langste rit en dan zo langs de kust terug naar huis te komen. We hadden precies al door dat het Hemelvaart weekend druk zou zijn dus onderweg gebeld naar de boer of er plaats was. De eerste boer die we belden was al volzet gelukkig was er bij de tweede wel nog plek.Onze 'boer' blijkt niet echt een boer maar een veld van de Chambres d'hotes aan de overkant waar ze ook streekproductjes verkopen. Maar voor ons zeker prima, er is veel plaats en het is er rustig meer hebben we niet nodig. Plekje gevonden op park4night

Lang genoeg stil gezeten, we zitten op 1 km van de zee... de fietsen op we gaan ze zoeken.


Voor de meisjes al ineens een eerste kennis making met bunkers en loopgraven.

We kijken hier uit op Omaha Beach.


Jo tevreden. :)

De volgende ochtend springen we terug op onze fiets. We zitten hier vlak bij het American Cemetary. Maar onderweg passeerden we dit Overlord museum en besluiten het eerst te bezoeken.Dit blijkt ineens een schot in de roos, zowel Laurine als Chloé vinden het boeiend. Vliegtuigen, trucks, tankers... Een beetjes geschiedenis les voor Laurine er bij... zeker nu onvoorstelbaar dat oorlog voeren ook vandaag nog kan gebeuren.

We fietsen verder naar het American Cemetary. Dat ook wel een indruk achterlaat.


Dan zetten we onze fietstocht verder. We volgen een mountainbike pad door het bos richting de kust. Een beetje avontuurlijk, sommige stukken met de fiets aan de hand, des te leuker.
We komen uit aan Omaha Beach