top of page

Voor het eerst op Roadtrip met de camper door Duitsland, Oostenrijk richting Slovenië.
Begin september 2022 hadden we de mogelijkheid om de campervan te huren voor 10 dagen.

Niet geheel wetende wat de mogelijkheden waren en hoeveel kilometers we best zouden inplannen, vertrokken we op pad met Slovenië als eindbestemming in gedachten. Hierbij wouden we optimaal gebruik maken van de flexibiliteit die een campervan zou kunnen bieden. Voor ons was het dus ook één grote ontdekkingstocht!
Op dag 1 vertrokken we bij Jo en An. Eerst nog een beetje onwennig, maar als snel leerden we de afmetingen van het voertuig kennen en maakten we kennis met het gemak van een automatische koppeling. Na een eerste stop in Luxemburg begonnen we via de app Park4Night te zoeken naar een eerste plek om te overnachten. Hoewel de app zeker een aanrader is om staanplekken te zoeken, is het niet altijd eenvoudig effectief in contact te treden met de eigenaar van de plek. Je moet namelijk gebruik maken van mail of telefoon. Er is geen in-app communicatiekanaal.

Gelukkig kregen we snel respons en konden we de campervan bij iemand in de (grote) tuin kwijt. Ze begonnen net aan een BBQ en we konden onze vleesjes er meteen bij opleggen. Heerlijk! Zeker toen na een gesprekje bleek dat er fruitbomen waren en we appels, peren en mirabellen meekregen voor onze rit.

Onze tweede dag reden we naar de Geierlay-hangbrug in Mörsdorf. Naast een mooi uitstapje in de natuur (en een heerlijk pizzarestaurant in het dorpje) , ook een eerste kennismaking met een betaalde camperplek inclusief services: vers water bijtanken, het ledigen van grijs (spoelwater) en zwart water (toilet). Hier kunnen we iedereen gerust stellen: dit wijst zichzelf uit en is heel snel gedaan. ’s Avonds opnieuw een betaalde plek gevonden via de app bij een lokale boer.


Dag drie verder naar de Hirschbach en Zweribach watervallen in het Zwarte Woud. Na wat kronkelige wegen, die perfect te doen waren met de campervan, kwamen we aan op de dichtstbijgelegen Wanderparkplatz, vanwaar we onze hikes konden beginnen. Wat een geweldig uitzicht! En aanrader voor de ideale hike. Op de terugweg begon het laat te worden en toen de schemering begon in te zetten vonden we toevallig een gratis parkeerplek gevonden in de bossen. Let wel op dat je er mag staan, want op wildkamperen kunnen boetes staan. We ontdekten eveneens dat deze plekken in de Park4Night-app staan aangegeven waardoor de filterfunctie plots veel interessanter werd. Selecteer hiervoor in de app: gratis campingplaats, campeerplaats zonder services, dag en nacht parkeren.Aangezien we onze tocht naar Slovenië wouden verderzetten begonnen we doorsteek via Oostenrijk. Let er op dat je een vignet aankoopt aan de grensovergang. Dit is goed aangegeven en vormt de eerste halte op Oostenrijks grondgebied. Je hoeft je dus zeker niet druk te maken om dit op voorhand te regelen. ’s Avonds verbleven we aan de Wildegerlossee. Hier kan je voor €10 de nacht spenderen en ‘s ochtends wakkerworden met zicht op het meer. Ook kan je hier in de buurt geweldige wandelingen maken (dankuwel Komoot app), en een hapje eten in het Familienhotel Finkau.

De grensovergang naar Slovenië was kleiner. Ook hier heb je een wegenvignet nodig dat je in elk tankstation kan bekomen. Mocht je er dus nog geen online hebben aangevraagd dan vind je enkele kilometers over de grens wel mogelijkheden om er eentje aan te schaffen. De omgeving van Bled was zeer druk. Daarom vonden we een campingplek bij Radovljica voor €30 per nacht: camping Velcvrt. Een aanzienlijk duurdere plek dan de bijna gratis plekken van de afgelopen dagen. In ruil kregen we een gezellige community, warme douches, ingerichte plekken voor een kampvuur en een gezellig dorpje op wandelafstand. Tevens biedt het een ideale vertrekbasis voor uitstapjes naar Bled en het nabijgelegen (rustigere) meer van Bohinj.Op de terugweg kozen we ervoor om meteen door Oostenrijk te rijden en te overnachten in de buurt van München. Opnieuw gaf de park4night app ons suggesties om de nacht door te brengen. We parkeerden de campervan op groene parking van een restaurantje dat ons liet overnachten in ruil voor een warme maaltijd en een drankje. Een win-win en eindelijk de langverwachte schnitzel kunnen doorstrepen die lang op ons lijstje stond.

Aangezien we in de buurt van een grote stad waren, wouden we meteen de vraag beantwoord zien hoe makkelijk een citytrip te doen is met een campervan van 6m lang en 3m hoog. We kozen ervoor de auto te parkeren aan een treinstation in de voorstad van München, wat ons slechts €1,5 per dag kostte. Een treinritje later kwamen we aan in de stad, waar we de hele dag spendeerden.
’s Avonds ten noorden van München eveneens geparkeerd naast een rivier, op de parking van een restaurant voor de win-win combinatie van lokale lekkernijen. Ook het verbroederen met de lokale bevolking was zeer fijn!


Onze laatste twee dagen was voornamelijk rustig naar huis rijden, stoppen voor een hapje en een drankje onderweg, de campervan een beetje opruimen en een bezoekje aan de carwash. Uiteindelijk hebben we 2800km gereden in 10 dagen, wat eigenlijk een beetje veel is om rustig te genieten van de flexibiliteit van de campervan. Slovenië een hele leuke bestemming, maar we zouden er meer tijd voor uittrekken. Voor 10 dagen zou een bestemming als het Zwarte Woud of Oostenrijk ideaal zijn.


Dit mooi reisverslag mochten we ontvangen van Jelle en Fabienne. Dankjewel!

172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page