top of page

Noorwegen! WAW er zijn geen woorden voor.

Bijgewerkt op: 7 nov. 2022

Camperen mag in Noorwegen overal, de natuur is gewoon weg schitterend. Zalig om Noorwegen te verkennen met de camper

Noorwegen 10 juni 2018We vertrekken richting Kiel om de ferry te nemen, we hebben er geslapen op een gratis plekje erg rustig op een parking van een dierenpark Eeckholt op een uurtje van Kiel en net voorbij Hamburg, prima voor ons!


De ferry, een hele belevenis zelfs een aquapark aan boord ! Zwemmen met zicht op volle zee we waren er zo goed als alleen.Restaurant met Waw wat een zeezicht!
Aankomst in Oslo, 30 graden, stralende zon! Het is een prachtige intrede in Noorwegen, we staan op het dek ls we de Fjord binnen varen.We bezoeken het vikingschip museum, lunchen er op wandelfstnd in Café Hjemmehos ,en gaan dan naar het park Vigiland.


Onze eerste nacht brengen we door op de camping richting GOL.Op onze vierde dag rijden we in Sunde af richting een hoogvlakte Reineskrvet, het is er prachtig, bij het dorpje ‘Reineʼ doen we een kleine wandeling van ongeveer 2 uur en we slapen er ook met schitterend uitzicht!
Zalig camperen! daarvoor zijn we naar Noorwegen gekomen.


Oh nee... regen dus de wandeling die we graag wouden doen valt in het water. We steken door naar Hemsedal en nemen de panoramaweg richting Fagernes. ook mooi maar mistig en regen we rijden nog verder door nr Jotunheimen NP.

Jo zou graag de wandeling doen van Memmurubu naar Gjendesheim maar morgen zal het te slecht weer zijn we rijden door naar een camping Sjodlen 20 min verderop.

Vanop de camping wandelen we langs het water, naar een waterval en gaan we ook een canyon Ridderspranget bezoeken, hier in de vallei is het weer wat beter.


ʼs avonds rijden we terug nr Gjendesheim en boeken de ferry voor de dag nadien. Jo een enkele rit en wij heen en terug. We staan helemaal vooraan en hebben een prachtig zicht op het meer, achter ons staan nog een heleboel campers maar die zien we dus niet.

Zalig wakker worden met het zonnetje met zicht op het meer vanuit ons bedje.Om 7u45 gaat onze ferry l! We zetten Jo af aan de eerste stop, ik ga met de meisjes nog naar Gjendebu maar stap in het terugkeren af in Memurubu waar ik nog een prachtig wandelingetje maak, ik kom er 2 Noorse mamaʼs tegen met een baby in de rugzak - ze zijn gewoon in de bergen voor 2 dagen met de baby en overnachten in de hut - WAW zo tof! We gaan samen nog op stap en doen een pick-nick in de bergen.
Terwijl Jo geniet van dit uitzicht.

De ferry van 14u gaat pas in juli, dat was even een misrekening wachten tot 17u.. , Jo is dus voor ons terug bij de parking na een wandeling van 18 km en 1000 hoogtemeters. Maar het is schitterend weer en het is leuk vertoeven bij de hut aan het water. We slapen terug op de parking aan het meer waar onze camper op ons staat te wachten.


Dag 8: We rijden door naar LOM we bezoeken het staafkerkje echt prachtig, het mooiste kerkje dt we ooit gezien hebben. Het is gebouwd in 1160 en is helemaal in hout, de sfeer nodigt uit tot bezinning.Nadien gaan er naar de bakker, blijkbaar heel gekend, merken we achteraf. En drinken er een koffie.. we rijden verder op weg 15 tot in Grotli daar rijden we af naar weg 258 - één van de scenic roads in Noorwegen - , echt onvoorstelbaar mooie weg!!! We slapen er op een plekje langs de weg met prachtig zicht, het zonnetje komt er nog door, we kunnen nog buiten eten. Het lijkt wel alsof we hier in trollenland zijn en straks de stenen in trollen zullen veranderen.

ʼs nachts komt er niemand meer langs dus heel rustig geslapen!