top of page

Zeeland,.. oesterputten, deltapark en Wemeldinge

Nederland – Zeeland

In maart trokken Kevin en Stephanie samen met hun 2 kinderen Lucie (11 ) en Felix (9) met één van onze campers richting Nederland…..dit is hun verhaal van een weekendje Zeeland :

Een camperplek vonden wij op Camping Molenzicht. Dit Camperpark ligt tussen de boomgaarden bij fruitteeltbedrijf Kole in Wemeldinge. Het is een gemoedelijke en gastvrije camping met ruime plaatsen. Je kan er uw tent of camper opzetten. Er is een sanitair blok voorzien en op de hoeve kan je ook streekproducten kopen. Het was alvast geen probleem om nog laat te arriveren op vrijdagavond.


De camping dankt zijn naam aan de aanwezigheid van 2 korenmolens 'De Hoop' & 'Aeolus'. Deze zijn nog regelmatig in gebruik en ook vaak op zaterdagen geopend voor bezoek.


Wemeldinge is een sympathiek plaatsje met een haven, strand en ook meerdere restaurants. Deze zijn allemaal op wandelafstand van de camping. We gingen zaterdag ochtend na ons ontbijt alvast even uitwaaien op het strand en op verkenning in het dorpje.
Er zijn tal van fiets- en wandelroutes en je kan het fietsknooppuntensysteem FIKS volgen.

Tussen Yerseke, Gorikshoek en Wemeldinge is er ook een veerpont die je kan nemen in hoogseizoen. Vanaf de camping bezochten wij in de namiddag Yerseke, wat ongeveer 7 km verder ligt. De Oesterputten bezoeken in Yerseke is zeker een leuke activiteit. De Zeeuwen boeren niet alleen op het land maar onder water liggen percelen met oesters en mosselen. De oesterputten van 150 jaar geleden zijn nog steeds in gebruik. Na een bezoekje met onze gids Ko van @touristinfoyerseke weten wij nu alles over oesters, mosselen, kreeften, wieren en zoveel meer. De rondleiding reserveerden wij van thuis al.


Een echte aanrader want deze rondleiding heeft zowel onszelf als de kinderen enorm geboeid. En achteraf moet je natuurlijk een oester proeven als je er bent, verser kan niet. Voor wie liever kibbeling heeft of een lekkerbek, bij de @viskeete is er veel lekkers uit de zee. Hier starten de rondleidingen trouwens.


Oesters rapen kan ook, neem dan zeker je laarzen en een emmer mee. Verder ligt de Camping ook Vlakbij Nationaal Park Oosterschelde.Op zondag reden wij ongeveer een half uurtje om Deltapark Neeltje Jans te gaan bezoeken.

De Deltawerken, met ondermeer de stormvloedkering, dijken, dammen en sluizen, vormen samen de grootste stormvloedkering ter wereld.


In het Deltapark herbeleef je de watersnoodramp van 1953, kippenvel gegarandeerd. Vanaf de ingebruikname in 1986 is de kering 27 keer gesloten geweest omwille van een hoge verwachte waterstand.

Het park van Neeltje Jans heeft heel wat te bieden : -bezoek van de waterkering -bluereef aquarium -walvisexpo -outdoor aquapark met speelstrand -zeeleeuwen & zeehonden -parktrein -speelkasteel -rondvaartboot -oosterschelde safari -rondleidingen -restaurant & snack corner .....De dag afsluiten kan perfect in een strandpaviljoen in Westenschouwen, vlakbij de stormvloedkering. Of je kan er nog even genieten van een avondwandeling op het strand.

Het weekend was veel te kort. Zeeland heeft zoveel te bieden. En de camper, daar hebben we ook van genoten !


INFO : Camperpark Molenzicht, Bonzijweg 12, 4424 AP Wemeldinge Meer info op www.camperparkmolenzicht.nl

Deltapark Neeltje Jans, Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder Meer info op www.neeltjejans.beSpecial thanks to Kevin en Stephanie, Lucie en Felix voor de mooie foto's en dit fijne verslag.

Veel andere tips kan je vinden op #getoutwithkids


112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page