top of page

Zweden, the place to go.

Zweden was deze zomer absoluut the place to go.. We hebben de tel niet kunnen bijhouden, zoveel keer zijn onze campers er geweest. Dikwijls was onze camper een halve dag in België om van familie te veranderen en trok hij hup weer naar Zweden.


Camping Coppens zal er wel iets mee te maken hebben maar Zweden heeft ook echt heel veel troeven waar we nu pas achter komen blijkbaar.


Ook wij waren getriggerd door de toffe verhalen van onze reizigers en eind augustus was het dan eindelijk aan ons om op avontuur te vertrekken.


We reden naar Kiel in Duitsland, goed 700 km en namen daar de ferry naar Göteborg. Rijden naar Zweden kan ook maar we kozen er voor om een nachtje op de ferry door te brengen. 's avonds opstappen en 's ochtends aankomen in Zweden. Link naar de ferrymaatschappij. Zalig relax en onze vakantie start al op de ferry.

Aangekomen in Göteborg, we genieten nog even van het zonnetje maar niet veel later start het al met regenen.Tijd om een stukje te rijden en op zoek te gaan naar een camperplaats. Die avond is het spaghetti.. en binnen gezelschapspelletjes spelen.


Het plekje dat we gevonden hadden stond omschreven als "picknick en zwemplaats" als 's morgens dan ook de eerste zonnestraaltjes er door komen spelen de meisjes eerst nog wat in het zand maar al snel zijn de kleren uit voor een duik in het meer. Yoehoo... daarvoor zijn we dus naar zweden gekomen, zo zalig!


Door de bossen rijden we die avond naar het nationaal park Tresticklans vlak bij de Noorse grens.


We slapen er op de parking van het park, er staan nog 2 andere mobilhomes én het is midden in de bossen is dit prima!


Ideaal om onze wandeling in het park te starten, het 'oudste' bos van Zweden.

De wandeling gaat dikwijls over loopbruggetjes, de kinderen vinden het heel tof, ons Chloé heeft zelfs voor het eerst 10km gewandeld.


Onderweg komen we dit schitterend plekje tegen, Chloé voelt eerst nog met haar teentjes maar enkele ogenblikken later zitten we allemaal in het water. Zaliger dan dit kan niet! wat een toffe duik!

Na onze wandeling rijden we een beetje verder naar Nossemark, en komen we terecht op een toffe kleine camping aan een meer. ( link website camping) We genieten van een heerlijk taartje in het gezellige cafeetje en installeren ons aan het water.


Ons eerste kampvuur van de reis..

Zalig wakker worden in het slaapdak met het zonnetje dat binnenkomt en zicht op het meer.